- Obecnie brak na stanie

Tauryna - właściwości, działanie, jak stosować
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Opis
Naturalnego pochodzenia niskokaloryczny słodzik w formie kryształków (proszku). Jest to mieszanka erytrytolu oraz glikozydów stewiolowych, których słodycz znacznie przewyższa tradycyjny cukier. Produkt skierowany do wszystkich osób, które dbają o swoją dietę i poszukują sposobu na ograniczenie spożycia cukru.
Intenson Stevin (w kryształkach) jest znakomitym słodzikiem naturalnego pochodzenia, którego słodycz nie jest okupiona wysoką kalorycznością (jak to jest w przpadku zwykłego cukru). Preparat występuje formie sypkiej. Eytrytol charakteryzuje się niską kalorycznością – występuje w owocach, nasionach roślin oraz w warzywach. Cechuje se delikatnym smakiem oraz nie powoduje próchnicy zębów. Nie stanowi także problemu dla organizmu, z którego szybko zostaje wydalony. Preparat z powodzeniem może być stosowany przez diabetyków (warto jednak skonsultować to z lekarzem). Olbrzymią zaletą jest fakt, że nawet po przyjęciu większej ilości nie spowoduje on problemów żołądkowych (nie wykazuje działania przeczyszczająco). Znajdujące się w składzie glikozydy stewiolowe są stosowane od wielu lat do słodzenia napojów w Ameryce Południowej. Glikozdy są słodsze nawet do 300 razy od zwykłego cukru . Pozyskiwane są z roślin o łacińskiej nazwie Stevia rebaudiana, której liście są namaczane w wodzie przez tydzień. Powstały roztwór suszy się i oczyszcza do momentu wytrącenia się glikozydów stewiolowych.
INTENSON STEVIN – NATURALNA SŁODYCZ!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Tabela składu
SKŁADNIKI AKTYWNE: | Stevin w kryształkach | ||
Opakowanie: | 250g | ||
Zawartość: | w porcji: | zaw: | % RWS* |
Składniki: 99,95% erytrytol, 0,05% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A) |
Uwagi
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opinie
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Czy wiesz, że dostarczanie odpowiedniej ilości płynów ma kluczowe znaczenie dla Twojego ogólnego samopoczucia, wydolności i regeneracji? Czy masz pewność, że jako...
Na przestrzeni lat odpowiedź na pytanie "BCAA czy odżywka białkowa?" po treningu zmieniała się. Początkowo wiele osób trenujących sylwetkowo sięgało po aminokwasy...