
Tauryna - właściwości, działanie, jak stosować
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Propozycja zastosowania: Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wymieszać 1 porcję (120 g = 6 kopiastych łyżek) mieszanki w 80 ml (8 łyżek) wody oraz 30 g (3 łyżki) oleju słonecznikowego, do rozmieszania grudek. Piec 15 minut, następnie odstawić ciasto na 10 minut, a następnie pokroić. Można również przyrządzać z użyciem oleju kokosowego lub masła.
Uwagi
Warunki przechowywania: Przechowywać szczelnie zamknięte, w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Opinie
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Czy wiesz, że dostarczanie odpowiedniej ilości płynów ma kluczowe znaczenie dla Twojego ogólnego samopoczucia, wydolności i regeneracji? Czy masz pewność, że jako...
Na przestrzeni lat odpowiedź na pytanie "BCAA czy odżywka białkowa?" po treningu zmieniała się. Początkowo wiele osób trenujących sylwetkowo sięgało po aminokwasy...