Targroch Mąka Gryczana - 5000g

Wszystkie marki
100 g / 0,76 pln
37,99 pln
gramatura

Wysyłka w 24h

Odroczone płatności

Gratisy do wyboru

Gwarancja zakupów

Opis

  • WYSOKIEJ JAKOŚCI MĄKA POZYSKIWANA POPRZEZ MIELENIE GRYKI
  • CHARAKTERYZUJE SIĘ CIEKAWYM PODPALANYM SMAKIEM
  • IDEALNY WYBÓR DLA OSÓB DBAJĄCYCH O SWOJĄ DIETĘ
  • SPRAWDZI SIĘ W PRZYGOTOWYWANIU MAKARONÓW, NALEŚNIKÓW, BLIN, A NAWET CIAST
  • SPRAWIA, ŻE WYPIEKI SĄ BARDZO KRUCHE I WRĘCZ ROZPADAJĄ SIĘ W RĘCE
  • DODANIE JEJ DO CIASTA BĄDŹ CHLEBA PODKREŚLA I WZMACNIA JEGO SMAK

Znakomita mąka gryczana (inaczej tatarczana) o znakomitych walorach organoleptycznych! Produkowana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren gryki, które poddawane są mieleniu. Charakteryzuje się ciekawym lekko podpalanym smakiem. Najwyższa jakość!

Targroch Mąka Gryczana – wysokiej jakości mąka produkowana poprzez mielenie gryki co przekłada się na jej charakterystyczny (lekko podpalany) smak. Każda porcja dostarcza konkretną ilość białka roślinnego oraz błonnika pokarmowego. Wykorzystywana jest podczas wyrabiania makaronów i naleśników i stanowi bardzo dobrą alternatywę dla klasycznej mąki. Czasem stosuje się jej domieszki i miesza z mąką pszenną by ograniczyć bardzo dużą kruchość wypiekanych z niej ciast i innych wypieków. Stanowi bardzo dobry wybór dla osób ograniczających gluten w swojej diecie. Warto wspomnieć, że dodanie mąki gryczanej do chleba pozwoli na wzmocnienie jego smaku.

TARGROCH MĄKA GRYCZANA – NATURALNY WYBÓR WYMAGAJĄCYCH!

Zalecane spożycie / sposób przygotowania

Spożywać według indywidualnego zapotrzebowania.

Tabela składu

Targroch Mąka Gryczana - 5000g

Porcja: 50 g
Opakowanie: 5000 g
Masa netto: 5000.00 g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
  na 50 g % RWS*
Wartość Energetyczna (energia) 704kJ / 168kcal -
Tłuszcz 1.6 g -
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.3 g -
Węglowodany 34.7 g -
- w tym cukry 0.4 g -
Błonnik 3 g -
Białko 6.3 g -
Sól <0.01 g -

*RWS - Referencyjna wartość spożycia.

Składniki: Mąka gryczana (mąka tatarczana) – ciemna mąka uzyskana przez zmielenie ziaren gryki.

Opinie

Najnowsze artykuły

PRZECZYTAJ WIĘCEJ ARTYKUŁÓW