Kwasy tłuszczowe omega 3 i ich znaczenie dla organizmu człowieka
Każdy chce cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Niektóre osoby nie mają tyle szczęścia i muszą mierzyć się z zaburzeniami prawidłowego funkcjonowania serca i...
Opis
Skrobia/mąka tapiokowa znajduje szerokie zastosowanie w kuchni - zarówno amatorskiej, jak i podczas wyrabiania chleba i produktów cukierniczych! Skład jest wolny od glutenu, ale i innych zbędnych dodatków. Bywa stosowana przez diabetyków oraz osoby o podwyższonej insulinooporności. Jej wprowadzenie w takim przypadku jednak warto skonsultować z lekarzem prowadzącym. Polecamy!
TARGROCH SKROBIA Z TAPIOKI 500G - wysokiej jakości mąka z tapioki, znana jest także pod innymi nazwami, takimi jak mąka tapiokowa, skrobia z manioku oraz maniok. Jest to produkt całkowicie naturalnego pochodzenia. Pozyskiwany jest z manioku - rośliny bulwiastej uprawianej w Ameryce Południowej, Azji, ale i na terenie Afryki. Jest tam niezwykle ważnym i popularnym produktem rolnym. Stanowi podstawowe źródło węglowodanów dla mieszkańców Afryki. Może wspierać prawidłowy poziom glukozy we krwi, często zalecana jest w związku z tym osobom z insulinoopornością oraz cukrzycą.
TARGROCH SKROBIA Z TAPIOKI 500G - jeżeli jesteś diabetykiem, to dla pewności skonsultuj jej wprowadzenie z lekarzem prowadzącym. Warto podkreślić, że naturalnie jest ona wolna od glutenu, co dla osób zmagających się z celiakią jest z pewnością dobrą wiadomością. Sprawdza się jako zagęstnik do zup, sosów, a nawet składnik deserów/puddingów, budyniów czy naleśników. Bywa nawet stosowana podczas wyrobu ciasta na chleb.
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Używać do zagęszczania potraw i wypieków.
Tabela składu
Porcja: | 50 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 10 |
Opakowanie: | 500 g |
Masa netto: | 500.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||||
na 50 g | % RWS* | na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 182 kcal | 9 % | 364 kcal | - |
Tłuszcz | 0.05 g | < 1 % | 0.1 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - | 0 g | - |
Węglowodany | 45.5 g | 18 % | 91 g | - |
- w tym cukry | 0 g | - | 0 g | - |
Błonnik | 0 g | - | 0 g | - |
Białko | 0.05 g | < 1 % | 0.1 g | - |
Sól | 0.05 g | < 1 % | 0.1 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Uwagi
Suplement diety:
Nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanego, dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie - boku opakowania.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Chronić przed światłem.
Opinie
Każdy chce cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Niektóre osoby nie mają tyle szczęścia i muszą mierzyć się z zaburzeniami prawidłowego funkcjonowania serca i...
Kwas ALA, inaczej kwas alfa liponowy, znany jest dzięki swoim silnym właściwościom przeciwutleniającym. Oznacza to, że świetnie zwalcza wolne rodniki, a tym samym...
Wiele osób zastanawia się, czy trenować podczas choroby oraz w jaki sposób w ogóle to robić, by było to bezpieczne i korzystne. Większość ludzi uprawiających sport...