Targroch Skrobia z Tapioki - 500 g

Targroch
100 g / 1,80 pln
8,99 pln

Wysyłka w 24h

Odroczone płatności

Gratisy do wyboru

Gwarancja zakupów

Opis

TARGROCH SKROBIAZ TAPIOKI 500G - POSTAW NA PRODUKT NATURALNEGO POCHODZENIA!

  • MĄKA Z TAPIOKI BEZ ZBĘDNYCH DODATKÓW
  • SPRAWDZI SIĘ JAKO ZAGĘSTNIK DO ZUP I SOSÓW, SKŁADNIK DESERÓW, NALEŚNIKÓW ORAZ WIELU INNYCH KUCHENNYCH ZASTOSOWAŃ
  • FORMUŁA OPARTA JEST WYŁĄCZNIE NA MANIOKU/SKROBI Z MANIOKU NATURALNEGO POCHODZENIA
  • NIE ZAWIERA W SKŁADZIE GLUTENU ANI INNYCH ZBĘDNYCH DODATKÓW
  • MOŻNA JĄ WYKORZYSTAĆ DO WYPIEKU CHLEBA, CIASTEK ORAZ WYROBÓW CUKIERNICZYCH

Skrobia/mąka tapiokowa znajduje szerokie zastosowanie w kuchni - zarówno amatorskiej, jak i podczas wyrabiania chleba i produktów cukierniczych! Skład jest wolny od glutenu, ale i innych zbędnych dodatków. Bywa stosowana przez diabetyków oraz osoby o podwyższonej insulinooporności. Jej wprowadzenie w takim przypadku jednak warto skonsultować z lekarzem prowadzącym. Polecamy!

ŚWIETNY ZAMIENNIK DLA POPULARNYCH MĄK

TARGROCH SKROBIA Z TAPIOKI 500G - wysokiej jakości mąka z tapioki, znana jest także pod innymi nazwami, takimi jak mąka tapiokowa, skrobia z manioku oraz maniok. Jest to produkt całkowicie naturalnego pochodzenia. Pozyskiwany jest z manioku - rośliny bulwiastej uprawianej w Ameryce Południowej, Azji, ale i na terenie Afryki. Jest tam niezwykle ważnym i popularnym produktem rolnym. Stanowi podstawowe źródło węglowodanów dla mieszkańców Afryki. Może wspierać prawidłowy poziom glukozy we krwi, często zalecana jest w związku z tym osobom z insulinoopornością oraz cukrzycą.

NATURALNIE WOLNA OD GLUTENU I ZBĘDNYCH DODATKÓW <h/2>

TARGROCH SKROBIA Z TAPIOKI 500G - jeżeli jesteś diabetykiem, to dla pewności skonsultuj jej wprowadzenie z lekarzem prowadzącym. Warto podkreślić, że naturalnie jest ona wolna od glutenu, co dla osób zmagających się z celiakią jest z pewnością dobrą wiadomością. Sprawdza się jako zagęstnik do zup, sosów, a nawet składnik deserów/puddingów, budyniów czy naleśników. Bywa nawet stosowana podczas wyrobu ciasta na chleb.

TARGROCH SKROBIA Z TAPIOKI 500G - JAKOŚĆ GODNA POLECENIA!

Zalecane spożycie / sposób przygotowania

Używać do zagęszczania potraw i wypieków.

Tabela składu

Targroch Skrobia z Tapioki - 500 g

Porcja: 50  g
Ilość porcji w opakowaniu: 10
Opakowanie: 500 g
Masa netto: 500.00 g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
  na 50 g % RWS* na 100 g % RWS*
Wartość Energetyczna (energia) 182 kcal 9 % 364 kcal -
Tłuszcz 0.05 g < 1 % 0.1 g -
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g - 0 g -
Węglowodany 45.5 g 18 % 91 g -
- w tym cukry 0 g - 0 g -
Błonnik 0 g - 0 g -
Białko 0.05 g < 1 % 0.1 g -
Sól 0.05 g < 1 % 0.1 g -

*RWS - Referencyjna wartość spożycia.

Składniki: skrobia z bulwy maniok.

Uwagi

Suplement diety:
Nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanego, dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie - boku opakowania.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Chronić przed światłem.

Opinie

Najnowsze artykuły

PRZECZYTAJ WIĘCEJ ARTYKUŁÓW