Targroch Mąka Migdałowa - 1000 g

Targroch
100 g / 3,70 pln

Opis

TARGROCH MĄKA MIGDAŁOWA - PRODUKT DLA WYMAGAJĄCYCH!

  • NATURALNA MĄKA POZYSKIWANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH MIGDAŁÓW, KTÓRE SĄ NASTĘPNIE ODPOWIEDNIO MIELONE
  • KLASYFIKOWANA JEST DO GRONA JEDNYCH Z NAJZDROWSZYCH PRODUKTÓW W SWOJEJ KATEGORII
  • CIESZY SIĘ OLBRZYMIĄ POPULARNOŚCIĄ JAKO DODATEK DO DIETY BEZGLUTENOWEJ, PALEO ORAZ WEGETARIAŃSKIEJ
  • SPRAWDZI SIĘ TAKŻE W JADŁOSPISIE NAKIEROWANYM NA OGRANICZENIE WĘGLOWODANÓW
  • MĄKA MIGDAŁOWA ZAWIERA SPORO NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH, PRZY STOSUNKOWO NIEWIELKICH ILOŚCIACH WĘGLOWODANÓW

Poszukujesz alternatywy dla mąki pszennej? Właśnie ją znalazłeś! Mąka pozyskiwana z migdałów może z sukcesem zastąpić klasyczną mąkę, jednak jej smak jest lekko słodkawy i orzechowy. Jest to w pełni naturalny produkt, w którego składzie nie znajdziesz żadnych przypadkowych dodatków. Polecamy!

CZĘSTO JEST POLECANA OSOBOM Z WYSOKIM CHOLESTEROLEM ORAZ CUKRZYCĄ.

TARGROCH MĄKA MIGDAŁOWA - najwyższej jakości mąka o białym kolorze i lekko słodkawym smaku. Bywa zamiennikiem dla klasycznej mąki pszennej. Produkowana jest ze zmielonych na pył migdałów blanszowanych, a więc pozbawionych skórki. Znakomicie sprawdza się w kontekście wypieków, podkreślając ich charakter.

Stosowana jest często jako dodatek do wypieków (tortów, ciast, chleba, ciasteczek, naleśników makaroników), czy też do gofrów oraz placuszków różnego typu. Opisywany produkt to także ciekawy dodatek do deserów. Warto podkreślić, że jest to niezwykle uniwersalna mąka sprawdzająca się nawet podczas panierowania mięs. Jest naturalnym źródłem cennych minerałów: żelaza, wapnia oraz magnezu.

KAŻDA PORCJA TO BOGACTWO JEDNO- I WIELONIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH.

TARGROCH MĄKA MIGDAŁOWA - klasyfikowana jest do grupy produktów o najwyższej wartości dla codziennego jadłospisu. Mąka tego typy jest bogatym źródłem cennych jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Znakomicie sprawdzi się w diecie bezglutenowej, paleo oraz wegetariańskiej. Często polecana jest osobom zmagającym się z wysokim poziomem cholesterolu oraz cukrzycą. Oczywiście to jedynie dodatek do diety, a nie element terapii, musisz o tym pamiętać.

TARGROCH MĄKA MIGDAŁOWA - WYSOKA JAKOŚĆ W PRZYSTĘPNEJ CENIE!

Tabela składu

Targroch Mąka Migdałowa - 1000 g

Porcja: 50 g
Ilość porcji w opakowaniu: 20
Opakowanie: 1000 g
Masa netto: 1000.00 g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
  na 50 g % RWS*
Wartość Energetyczna (energia) 300 kcal 15 %
Tłuszcz 25 g 36 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.8 g 9 %
Węglowodany 5.4 g 2 %
- w tym cukry 1.8 g 2 %
Błonnik 5.4 g -
Białko 10.7 g 21 %
Sól 0 g -
Witaminy i składniki odżywcze - -
- Wapń 143 mg -
- Żelazo 1.95 mg -

*RWS - Referencyjna wartość spożycia.

Składniki: Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.

Uwagi

Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Opinie

Najnowsze artykuły

PRZECZYTAJ WIĘCEJ ARTYKUŁÓW