
Fit przepisy na Wielkanoc – kilka pomysłów na słone i słodkie potrawy
Wielkanoc to czas radości i odpoczynku, ale też dużej ilości pysznego jedzenia. Czy świąteczne potrawy muszą być kalorycznymi bombami i przyczyną spadku Twojej formy?...
Opis
Ksylitol jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi.
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Tabela składu
Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: | 100 g |
Masa netto: | 1000.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 1004 kJ / 240 kcal | - |
Tłuszcz | 0 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - |
Węglowodany | 99.5 g | - |
- w tym cukry | 0 g | - |
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 99.5 g | - |
Białko | 0 g | - |
Sól | 0 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: 100% substancja słodząca - ksylitol.
Zawiera poliole, spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Uwagi
Przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła.
Opinie
Wielkanoc to czas radości i odpoczynku, ale też dużej ilości pysznego jedzenia. Czy świąteczne potrawy muszą być kalorycznymi bombami i przyczyną spadku Twojej formy?...
L-karnityna to naturalny związek chemiczny, który odgrywa kluczową rolę w procesach metabolicznych organizmu. Jest szczególnie znana ze swojego potencjału...
Czy wiesz, że jeden z najcenniejszych grzybów stosowanych w naturalnej medycynie chińskiej może wspierać wytrzymałość, odporność i ogólną kondycję organizmu? Kordyceps...