- Obecnie brak na stanie

Tauryna - właściwości, działanie, jak stosować
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Obecnie brak na stanie.
Włączenie powiadomienia w tym miejscu nie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie newsletterów lub innych reklam drogą mailową. Jest to zgoda jedynie na wysłanie informacji o ponownej dostępności tego produktu.
Masz ustawione powiadomienie o obecności produktu. Kiedy produkt pojawi się w naszym magazynie zostaniesz powiadomiony na podany email.
Opis
Wysokiej jakości odżywka białkowa w formie pysznego deseru! Każda porcja stanowi bogate źródło protein pochodzących ze zróżnicowanych frakcji, jakimi są: koncentrat białek serwatki (WPC), albumina jajeczna oraz hydrolizowana serwatka. Zaspokajają one potrzeby organizmu, wzbogacając prowadzoną dietę. Doskonały sposób na łatwy w przygotowaniu oraz bogaty w składniki odżywcze deser. Polecamy!
Olimp Hi Protein Brownie – światowej klasy preparat umożliwiający szybkie i bezproblemowe przygotowanie deseru w postaci pysznego ciasta. Jest to odpowiedź na potrzeby wszystkich sportowców, którzy czują potrzebę sięgnięcia po słodycze lub domowe wypieki. Warto podkreślić, że każda porcja to bogate źródło białka, którego odpowiednia podaż warunkuje odpowiednią regenerację oraz szybki rozwój tkanki mięśniowej. Formuła preparatu obejmuje koncentrat białek serwatki (WPC), proteiny jaj oraz hydrolizowane białka serwatki (WPH), co stanowi doskonałą mieszankę w przypadku osób aktywnych fizycznie. Zadbaj o swoją dietę oraz potrzeby organoleptyczne!
Olimp Hi Protein Brownie – wystarczy wymieszać 50 gramów produktu z 80 ml wody, mieszać do uzyskania całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowaną w taki sposób masę należy umieścić w 3 foremkach. Następnym krokiem jest ich wypiekanie przez około 8 do 10 minut (do uzyskania tzw. "suchego patyczka"). Temperatura: 170°C, natomiast czas pieczenia jest zależny od wielu czynników (w tym użytych form do wypieku i cech piekarnika). Smacznego!
OLIMP HI PROTEIN BROWNIE – PYSZNY DESER W KILKA CHWIL!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
1 porcję (50 g proszku = 1½ miarki) wymieszać z 80 ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do ¾ wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Tabela składu
Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: | 50 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 10 |
Opakowanie: | 500 g |
Masa netto: | 500.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||||
na 50 g | % RWS* | na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 833 kJ / 199 kcal | - | 1666 kJ / 398 kcal | - |
Tłuszcz | 4.0 g | - | 8.0 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.0 g | - | 2.0 g | - |
Węglowodany | 9.0 g | - | 18 g | - |
- w tym cukry | 4.5 g | - | 9.0 g | - |
Błonnik | 1.4 g | - | 2.8 g | - |
Białko | 24 g | - | 48 g | - |
Sól | 0.80 g | - | 1.6 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Opinie
Tauryna jest aminokwasem niebiałkowym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Można spotkać ją powszechnie np. w napojach energetycznych, ponieważ do jej...
Czy wiesz, że dostarczanie odpowiedniej ilości płynów ma kluczowe znaczenie dla Twojego ogólnego samopoczucia, wydolności i regeneracji? Czy masz pewność, że jako...
Na przestrzeni lat odpowiedź na pytanie "BCAA czy odżywka białkowa?" po treningu zmieniała się. Początkowo wiele osób trenujących sylwetkowo sięgało po aminokwasy...