Białko wołowe - czy jest lepsze niż białko serwatkowe?
Białko wołowe to stosunkowo nowy produkt na rynku suplementów, lecz z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością wśród sportowców i osób rekreacyjnie...
Opis
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA – POSTAW NA NATURĘ!
Poszukujesz alternatywy dla masła i margaryny w ich podstawowych zastosowaniach? Nie ma problemu. Podoba Ci się typowy dla oleju kokosowego posmak i aromat? Doskonale się składa, oferowany produkt występuje w swojej naturalnej postaci - nie został poddany procesom rafinacji, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Polecamy!
WARTOŚCIOWY TŁUSZCZ W TWOJEJ DIECIE KAŻDEGO DNIA.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA – światowej klasy olej kokosowy "extra virgin" ( z pierwszego tłoczenia). Dzięki zachowaniu niskiej temperatury procesu zachowuje on pełną naturalną koncentrację nasyconych kwasów tłuszczowych, co przekłada się na fakt, że sprawdza się podczas przyrządzania potraw na zimno. Jego wyjątkowy, delikatny aromat podkreśla wyjątkowe walory przygotowanych dań.
Sprawdzi się również podczas pieczenia będąc zamiennikiem dla masła i margaryny podczas domowych wypieków. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać go także w trakcie gotowania - szczególnie podczas przygotowywania orientalnych potraw, bowiem nadaje im pewną charakterystyczną nutkę smakową, za którą wielu przepada.
SKŁAD WOLNY JEST OD PRZYPADKOWYCH DODATKÓW I WYPEŁNIACZY.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA - zdecydowanie jest to godny polecenia produkt skierowany do wymagających osób, które dobrze czują się w kuchni i nie wstydzą się tego. Charakteryzuje się dużą uniwersalnością w zastosowaniach kuchennych, dzięki czemu umożliwia ograniczenie wykorzystania masła czy margaryny.
TARGROCH OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA - NAJWYŻSZA JAKOŚĆ GODNA ZAUFANIA I ZDROWA ŻYWNOŚĆ!
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Do smarowania pieczywa w zastępstwie masła, może być używany w procesie pieczenia, doskonały do smażenia w wysokich temperaturach. Olej kokosowy wykorzystywany jest również w kosmetyce, jako produkt do pielęgnacji skóry oraz włosów.
Tabela składu
Porcja: | 100 g |
Masa netto: | 0.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
na 100 g | % RWS* | |
Wartość Energetyczna (energia) | 3700kJ / 900kcal | - |
Tłuszcz | > 98 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 93.5 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 2 g | - |
Węglowodany | < 0.1 g | - |
- w tym cukry | < 0.1 g | - |
Błonnik | <0.5 g | - |
Białko | 0.3 g | - |
- w tym kwasy tłuszczowe omega-3 | 7 g | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Uwagi
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 ºC, powyżej której zmienia stan skupienia na płynny. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartość odżywczą i jakość oleju.
Opinie
Białko wołowe to stosunkowo nowy produkt na rynku suplementów, lecz z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością wśród sportowców i osób rekreacyjnie...
System immunologiczny jest bardzo ważnym układem w organizmie. Od jego prawidłowej pracy tak naprawdę zależy ogólne zdrowie człowieka. Do wzmocnienia odporności może...
Długotrwała redukcja tkanki tłuszczowej, ochota na zjedzenie czegoś "niezdrowego" czy też chęć wyjścia ze znajomymi na miasto na obiad - to kilka przykładów, które...