Jak przyspieszyć odchudzanie? Kilka wskazówek na redukcję tkanki tłuszczowej
Odchudzanie to wyzwanie, które przynajmniej raz w życiu dotyka wielu z nas, niezależnie od wieku czy stylu życia. Zanim jednak wyruszysz w tę trudną podróż, warto...
Opis
Niesamowicie skuteczne działanie – zaawansowany skład stworzony przez najlepszych specjalistów w branży. Jeżeli obawiasz się kontuzji lub jesteś w trakcie leczenia już zaistniałej – sięgnij po ten preparat b w krótkim czasie powrócić do pełnej sprawności!
Trec Glucosamine Sport Complex to unikalna kompozycja glukozaminy, kwasu hialuronowego i kolagenu – składników, które tworzą elementy strukturalne chrząstek stawowych, więzadeł i ścięgien nadając im sprężystość i wytrzymałość. Trec Glucosamine Sport Complex wspomaga regenerację struktur stawowych, może ograniczać ich degradację oraz nasilać wytwarzanie mazi stawowej, poprawiając ich smarowanie. Preparat polecany jest osobom narażonym na zwiększone obciążenia stawów, szczególnie sportowcom dyscyplin tj. gry zespołowe, lekkoatletyka, kolarstwo oraz sporty siłowe.
Trec Glucosamine Sport Complex to specjalistyczny suplement diety łączący synergistycznie działające składniki wspomagające kompleksową regenerację tkanki łącznej. Buduje ona najważniejsze elementy aparatu ruchu i posiada unikatowe właściwości mechaniczne. Glukozamina, kolagen i kwas hialuronowy tworzą skomplikowaną strukturę tkanki łącznej, umożliwiając jej absorbowanie wstrząsów i przyjmowanie dużych obciążeń, a także nadają niezwykłą elastyczność i sprężystość. Struktura naszych ścięgien, więzadeł i chrząstek stawowych podlega nieustannym mikrouszkodzeniom, które muszą być na bieżąco odbudowywane. W warunkach szczególnie dużych obciążeń związanych z wysokim poziomem aktywności fizycznej, organizm nie jest w stanie sam wyprodukować odpowiednich ilości wszystkich składników budujących tkankę łączną. Proces właściwej regeneracji potreningowej umożliwiający adaptację chrząstek, więzadeł i ścięgien do nowych większych obciążeń ulega zakłóceniu. Może temu towarzyszyć dyskomfort i ograniczenie mobilności, a długotrwały niedobór składników odżywiających i wzmacniających tkankę łączną stwarza wysokie ryzyko występowania kontuzji.
Nasze stawy, chrząstki i więzadła aby mogły prawidłowo funkcjonować wymagają odpowiedniej regeneracji, ochrony i odżywienia. Podobnie jak mięśnie potrzebują ciągłych dostaw składników budulcowych, tak tkanka łączna musi być regularnie zaopatrywana we właściwe składniki strukturalne. Zapotrzebowanie na te substancje wzrasta, gdy nadmiernie eksploatujemy nasze stawy np. uprawiając sport. W takiej sytuacji powinniśmy zadbać o to, aby dostarczała ich nasza dieta. Chcąc zapobiec niepotrzebnym kontuzjom powinniśmy nie tylko unikać nadmiernego przeciążania aparatu ruchu, ale także uzupełnić nasze pożywienie o kluczowe dla funkcjonowania stawów składniki. Naukowcy od lat badają wpływ diety na funkcjonowanie ludzkiego aparatu ruchu. W żywności znajduje się wiele cennych substancji, które podane w skoncentrowanej formie niezwykle korzystnie wpływają na jego regenerację. Glukozamina, kolagen i kwas hialuronowy to naturalnie występujące w pożywieniu składniki, których zdolności prozdrowotne zostały wielokrotnie potwierdzone. Pod względem chemicznym cechują się one odmienną budową, ale ich suplementacja przynosi podobne rezultaty. Uzupełnianie ich niedoboru w diecie prowadzi do poprawy mobilności i zakresu ruchu w stawach, a także doskonale przeciwdziała kontuzjom, zaś w razie ich wystąpienia przyspiesza powrót do formy.
To substancja należącą do grupy aminocukrów, które stanowią podstawowy element strukturalny chrząstki stawowej. W wyniku dużych obciążeń mechanicznych, do których bardzo często dochodzi w sporcie, szkielet ten podlega mikrouszkodzeniom. Aby stawy funkcjonowały prawidłowo, muszą one być na bieżąco naprawiane, w przeciwnym razie proces degeneracji chrząstki stawowej ulega drastycznemu przyspieszeniu. Siarczan glukozaminy to wysoce biodostępne źródło naturalnej glukozaminy, która stymuluje tkankę chrzęstną do procesów regeneracyjnych i efektywnie wypełnia powstałe w wyniku treningów uszkodzenia.
Najpowszechniej występujące białko w organizmie, które stanowi blisko 70% wszystkich ludzkich protein. Ze względu na specyficzną włóknistą budowę ma bardzo ciekawe właściwości mechaniczne. Spaja tkankę łączną i nadaje jej elastyczność, sprężystość oraz odporność na zgniatanie i rozciąganie. Wydawać by się mogło, że skoro jest go tak dużo, nie jest potrzebne jego uzupełnianie? Wręcz przeciwnie, aby utrzymać odpowiednią ilość kolagenu, musi on być cały czas regenerowany. Sportowcy powinni zadbać aby ich dieta dostarczała dodatkowo odpowiedniej ilości tego ważnego składnika. Szczególnie wskazany w codziennej suplementacji jest kolagen podany w formie zhydrolizowanej (wstępnie strawionej enzymatycznie), cechujący się najwyższą biodostępnością i efektywnością. Substancja ta przyspiesza regenerację układu chrzęstno-stawowego po cieżkich wysiłkach fizycznych.
Esencjonalny składnik tkanki łącznej. Jest specjalnym rodzajem wielkocząsteczkowego biopolimeru, który po połączeniu z wodą zamienia się w gęsty i lepki żel. Dzięki temu wypełnia przestrzenie międzystanowe, odżywiając chrząstki i zapewniając im nawodnienie. Tkanka łączna nie jest ukrwiona, a wszystkie składniki dostarczane są do niej właśnie za pośrednictwem wody. Kwas hialuronowy pobudza komórki chrzęstne do wydzielania mazi, a ponadto minimalizując siły tarcia korzystnie wpływa na ruchomość stawów. Właściwe smarowanie i uwodnienie chrząstki stawowej jest niezbędne do jej sprawnego funkcjonowania i przyspiesza jej regenerację.
Trec Glucosamine Sport Complex polecany jest osobom narażonym na zwiększone obciążenia stawów, szczególnie sportowcom dyscyplin takich jak gry zespołowe, lekkoatletyka, kolarstwo oraz sporty siłowe. Specjalna kompozycja naturalnych składników aktywnych działa ochronnie na chrząstki, więzadła i ścięgna oraz wspomaga ich kompleksową regeneracją.
Zalecane spożycie / sposób przygotowania
Jednorazową porcję produktu - 1 kapsułkę popić ok. 300 ml wody. Stosować 3 porcje dziennie, najlepiej bezpośrednio po posiłku.
Tabela składu
Porcja: | 1 kaps. |
Ilość porcji w opakowaniu: | 180 |
Opakowanie: | 180 kaps. |
Masa netto: | 144.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||
na 1 kaps. | % RWS* | |
Siarczan glukozaminy 2 KCl | 500 mg | - |
- w tym glukozamina | 295 mg | - |
Hydrolizat kolagenu | 150 mg | - |
Kwas hialuronowy | 16.7 mg | - |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia.
Składniki: siarczan glukozaminy 2 KCl (ze skorupiaków)1 (63 %); hydrolizat kolagenu typu II (19 %); otoczka kapsułki [żelatyna; barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza)]B / [substancja glazurująca (hydroksypropylometyloceluloza); barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza)]C; kwas hialuronowy (2 %); substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).
B,CPatrz symbol za numerem partii produkcyjnej.
Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.
1w zależności od partii produkcyjnej produkt może zawierać siarczan glukozaminy 2KCl pochodzenia roślinnego lub pochodzenia zwierzęcego ze skorupiaków.
Uwagi
Suplement diety.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Opinie
Odchudzanie to wyzwanie, które przynajmniej raz w życiu dotyka wielu z nas, niezależnie od wieku czy stylu życia. Zanim jednak wyruszysz w tę trudną podróż, warto...
Choć błonnik pokarmowy to substancja nierozpuszczalna i nieulegająca trawieniu przez organizm ludzki, jego wpływ na zdrowie i samopoczucie jest nieoceniony. Nie tylko...
Czy wiesz, że nie każdy tłuszcz w organizmie jest widoczny gołym okiem? Najgłębiej ukryty jest tłuszcz trzewny, który może stwarzać o wiele większe zagrożenie niż...