Recenzja 6PAK Nutrition 80 Whey Protein solony karmel + przepis na puszyste naleśniki

Białko jest istotnym elementem diety sportowca i nie tylko. Jeden z trzech makroelementów, współtworzy posiłki pełnowartościowe, dostarczane w odpowiedniej ilości przeciwdziała katabolizmowi i wspomaga jednocześnie procesy anaboliczne. Dodatkowo działa korzystnie na uszkodzenia mięśni i promuje regenerację powysiłkową.
Nutrition 80 Whey Protein zawiera w jednej porcji aż 22 g białka, jego rozpuszczalność jest na bardzo wysokim poziomie, nie pozostawia grudek. Produkt opiera się na koncentracie białka serwatki, idealny wybór dla sportowców, którzy chcą zwiększyć udział białka w diecie. Prócz wysokiej zawartości białka, w porcji znajduje się również 2,7 g tłuszczu – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g; węglowodany 3g w tym cukry – 0,6 g. Smak solony karmel jest bardzo dobrze odwzorowany, idealnie współgra z owsiankami, jaślankami czy naleśnikami – na które przepis znajduje się poniżej.
Odżywkę należy stosować maksymalnie dwa razy dziennie mieszając 30 g preparatu z 200 ml wybranego płynu – wody lub odtłuszczonego mleka. Opakowanie posiada strunowe zapięcie, co ułatwia wielokrotne stosowanie odżywki. W środku znajduje się miarka, dzięki której zachowanie dziennych porcji jest znacznie łatwiejsze.
Przepis na puszyste naleśniki:
- płatki pełnoziarniste owsiane – 60g
- 6PAK Nutrition 80 Whey Protein solony karmel – 15g
- soda oczyszczona – połowę łyżeczki
- jajo kurze 1 sztuka – 55 g
- mleko roślinne lub odtłuszczone – 150 ml
- PAM (olej w sprayu do smażenia)
Płatki pełnoziarniste należy zmielić w blenderze na mąkę, dodać sodę oczyszczoną i odzywkę 6PAK Nutrition 80 Whey Protein i wymieszać składniki suche. Następnie dodać mleko i jajo – zblednować na gładką masę. Patelnie spryskać PAM’em, rozgrzać i dozować masę. Można dodać owoce, frużelinę czy masło orzechowe.
Kcal na całość (3 porcje) z owocami: 490 kcal
B: 32,7 g
T: 14,4 g
WW: 60,3 g

Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?

Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...






Zostaw opinię