PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym

Dziś dzień kobiet, a więc trzeba sobie dogodzić? U nas na śniadanko wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym. Czyż nie wyglądają apetycznie? Tylko kilka składników, a satysfakcja gwarantowana. Łapcie przepis!
PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Dziś dzień kobiet, a więc trzeba sobie umilić ten dzień. U nas na śniadanko wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym. Czyż nie wyglądają apetycznie? Tylko kilka składników, a satysfakcja gwarantowana. Łapcie przepis!

PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym

Składniki:

  • 250 g twarogu chudego
  • 3 łyżki płatków owsianych górskich (rozdrobnionych)
  • 1 miarka białka serwatkowego o smaku kokosowym
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło orzechowe do podania
  • olej kokosowy do smażenia (2 łyżki)

Wykonanie:

1.Do miski wkładamy twaróg, mieszamy go łopatką. Następnie wbijamy do niego jajko, mieszamy. Następnie dodajemy płatki owsiane, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i białko serwatkowe. Wszystko ponownie mieszamy do powstania jednolitej konsystencji.

PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym

2.Na patelni rozgrzewamy część oleju kokosowego, smażymy placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym

3.Podajemy z masłem orzechowym, możemy dodatkowo posypać je płatkami kokosa.

PRZEPIS: Wysokobiałkowe placuszki z masłem orzechowym

Promotorka BODYPAK.

Zostaw opinię