PRZEPIS: Pudding chia z truskawkami

Lato nadchodzi wielkimi krokami, a wraz z nim pyszne, lekkie desery, które doskonale orzeźwią nas w te upalne dni. Nie wiecie jak wykorzystać nasionka chia? My mamy dla Was świetną propozycję!
PRZEPIS: Pudding chia z truskawkami
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Lato nadchodzi wielkimi krokami, a wraz z nim pyszne, lekkie desery, które doskonale orzeźwią nas w te upalne dni. Nie wiecie jak wykorzystać nasionka chia? My mamy dla Was świetną propozycję!

PRZEPIS: Pudding chia z truskawkami

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego
  • 2 czubate łyżki nasion chia
  • 2 miarki białka light whey 6PAK o smaku truskawkowym
  • około 300 g truskawek

Wykonanie:

1. Do kubka wsypujemy nasiona chia, zalewamy je jedną szklanką mleka, mieszamy i przelewamy do szklaneczek/słoiczków. Odstawiamy, aby napęczniały na około 4-5 godzin (lub na noc).

PRZEPIS: Pudding chia z truskawkami
2. Do kubka wsypujemy białko, dodajemy truskawki, wlewamy pozostałe mleko i wszystko blendujemy na gładki koktajl. Następnie przelewamy go do słoiczków z warstwą z napęczniałych nasion chia. Wierzch dekorujemy kawałkami truskawek.

PRZEPIS: Pudding chia z truskawkami

Promotorka BODYPAK.

Zostaw opinię