PRZEPIS: Omlet proteinowy
Klasyczna owsianka zbrzydła ci do granic możliwości? Masz ochotę wprowadzić do swoich śniadań trochę świeżości przy okazji jedząc pełnowartościowe posiłki? Ten przepis gwarantuje ci to w 100% a przy okazji dostarcza Ci 60g białka w jednej porcji!
Składniki:
- jaja M – 165g (3szt)
- twaróg chudy – 125g
- banany – 90g
- białko wpc 80 – 20g
1. Żółtka jaj, białko WPC i twaróg blendujemy na gładką masę.
2. Białka jaj ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z wcześniej przygotowaną masą.
Najpopularniejsze białka WPC:
3. Smażymy bez tłuszczu/pamie na teflonowej patelni przez około 2 minut z każdej strony. Dodatkowo w mojej opcji znalazły się owoce i masło orzechowe niewliczone w niżej podane kalorie
Wartości odżywcze:
Całość : 582 kcal w tym: Białko – 60g Tłuszcz – 18,6g Węglowodany – 42,4g
1 naleśnik: 116,4 kcal 80g Białko – 12g Tłuszcz – 3,72g Węglowodany – 8,5g.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?
Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...
Zostaw opinię