PRZEPIS: Naleśniki na słono z pastą z kurczaka

No i nadeszły! Długie jesienne wieczory skąpane w deszczowej aurze, ale niosące za sobą większą ilość spędzanego czasu w kuchni. Przy okazji takiej pogody nie pozostaje nam nic innego jak tylko ulepszać nasz gastronomiczny warsztat. Zaproponuję dziś fajną opcję na obiad, dla wszystkich tych którym znudził się już standardowy kurczak z ryżem.
Składniki na naleśniki:
- mąka ryżowa – 250 g
- mleko 3,2% – 200 ml
- jaja m 3szt. – 165 g
- olej kokosowy – 10 g
- woda gazowana – ok. 200 ml (3/4 szklanki)
Jaja rozbijamy do miski, wsypujemy mąkę i dolewamy mleka. Wszystko mieszamy tak aby powstało ciasto bez widocznych grudek. Patelnie smarujemy naszym olejek i wysmażamy wszystkie naleśniki.
Składniki na pastę z kurczaka:
- filet z piersi kurczaka – 600 g
- papryka, cebula, pieczarki, pomidory
- przyprawy: kurkuma, pieprz cayenne, pietruszka, czosnek, sól himalajska
Na samym początku nastawiamy na gazie wodę do gotowania (tyle aby na spokojnie przykryło nasze piersi) . Filety myjemy, kroimy w płaty i wrzucamy do naszego garnka z wodą. W międzyczasie kroimy nasze warzywa i delikatnie przysmażamy na patelni. Ugotowane piersi wyciągamy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i doprawiamy.
Całość blendujemy na jednolitą masę.
Otrzymaną pastą wypełniamy nasze naleśniki.
Całość 2020 kcal
Białko – 174 g Tłuszcz – 55 g Węglowodany – 205 g
1 naleśnik (u mnie wyszło 6) 337 kcal
Białko – 29 g Tłuszcz – 9,2 g Węglowodany – 34,2 g

Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?

Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...






Zostaw opinię