Przepis na mleczne ciasto z odżywką białkową
![Przepis na mleczne ciasto z odżywką białkową](/modules/bpakblog/img/large-1059.jpg)
Redukcja rządzi się swoimi prawami. Zakazane posiłki? Słodycze? Produkty, które zaczynamy eliminować bo nie wpasowują się w makro? Założoną ilość kalorii?
Nie do końca. Jak wiemy, na redukcji można jeść wszystko – a całość opiera się wyłącznie o deficyt. Nie zmienia to jednak faktu, iż energia dostarczana z batona nie równa się tej dostarczonej z pełnowartościowego posiłku. Warto wówczas kombinować w kuchni i wybierać te produkty, które zapewnią Nam sytość i dostarczą niezbędnych mikroelementów.
Słodkości kojarzą się z pustymi kaloriami. Obalamy ten mit i przedstawiamy ciasto na bazie odzywki białkowej o dobrym makro, gdyż na 1/8 całości przypada 154 kcal.
Forma 20 cm. Okrągła.
Składniki na spód ciasta:
- 5 jaj (M)
- 35 g erytrytolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 45 g kleiku ryżowego
- 10 g kakao
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy (polecam drewnianą szpatułkę). Pieczemy w 180 stopniach góra – dół przez 35 minut. Po upieczeniu wystudzić i podzielić na części (górna i dolna).
Produkty, które mogą Cię zainteresować:
Sport Definition That's The Whey - 2000g
179,99 pln -6%
Składniki na masę:
- 130 g skyru naturalnego
- 30 g odzywki białkowej (biała czekolada – kokos lub inne podobne smakowo)
- 15 g żelatyny rozpuszczone w 50ml wody
- 20g erytrytolu
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. Mieszamy z całą resztą składników i wykładamy na wystudzony biszkopt – jedną część. Drugą przykrywamy masę (tworząc kanapkę).
Polewa:
- 100 g czekolady 85% rozpuszczonej w kąpieli wodnej
Całość pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (4h wystarczą).
Makro 1/8 to:
B: 12,6 g
W: 14,1 g
T: 6,8 g
![Kreatora Suplementacji](/img/banners/creator-img.jpg)
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?
![Dieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?](/modules/bpakblog/img/medium-1319.webp)
Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...
![Jak nie przytyć w Święta Bożego Narodzenia?](/modules/bpakblog/img/small-1313.webp)
![Czy białko jajeczne (owoalbumina) jest białkiem wzorcowym?](/modules/bpakblog/img/small-1312.webp)
![Błonnik pokarmowy – jaka jest jego rola w organizmie człowieka?](/modules/bpakblog/img/small-1307.webp)
![PRZEPIS: Bułki z ciecierzycy (bez dodatku jaj)](/modules/bpakblog/img/small-363.jpg)
![Czego nie wiesz na temat glukozy?](/modules/bpakblog/img/small-251.jpg)
![Wycieczki wysokogórskie – przykładowy jadłospis](/modules/bpakblog/img/small-684.jpg)
Zostaw opinię