PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli
Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.
Składniki:
- 2 cebule czerwone
- 2 łyżki octu winnego czerwonego lub octu balsamicznego
- 2-3 łyżki oliwy
- 3 łyżki ksylitolu
- ½ łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w talarki. Dopraw solą, ksylitolem i dolej octu. Zeszklij na oliwie na bardzo małym ogniu.
2. Przykryj i duś do momentu miękkości cebuli. Ilość ksylitolu można regulować w zależności od upodobać, ale trzeba pamiętać, że jest on słodszy niż cukier.
3. Odkryj garnek i podkręć trochę ogień, tak aby zredukować powstałą z gotowania wodę. Przełóż do słoika.
Taka konfitura jest świetnym urozmaiceniem potraw bazujących na przykład na grillowanym mięsie. Jest to fajny dodatek do burgerów i pizzy.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?
Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...
Zostaw opinię