PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli

Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.
PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.

PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli

Składniki:

  • 2 cebule czerwone
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego lub octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki ksylitolu
  • ½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokrój w talarki. Dopraw solą, ksylitolem i dolej octu. Zeszklij na oliwie na bardzo małym ogniu.
2. Przykryj i duś do momentu miękkości cebuli. Ilość ksylitolu można regulować w zależności od upodobać, ale trzeba pamiętać, że jest on słodszy niż cukier.
3. Odkryj garnek i podkręć trochę ogień, tak aby zredukować powstałą z gotowania wodę. Przełóż do słoika.
Taka konfitura jest świetnym urozmaiceniem potraw bazujących na przykład na grillowanym mięsie. Jest to fajny dodatek do burgerów i pizzy.

Team BODYPAK.

Zostaw opinię