PRZEPIS: Konfitura z czerwonej cebuli
Znudziły Ci się już zwykłe grille, do których dodatkiem w standardowym wydaniu jest keczup i musztarda? Mamy dla Ciebie pomysł jak je urozmaicić, poprzez dodatek inny niż zwykle. Tym razem łap przepis na konfiturę z czerwonej cebuli, która świetnie się sprawdzi w takich przypadkach.
Składniki:
- 2 cebule czerwone
- 2 łyżki octu winnego czerwonego lub octu balsamicznego
- 2-3 łyżki oliwy
- 3 łyżki ksylitolu
- ½ łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w talarki. Dopraw solą, ksylitolem i dolej octu. Zeszklij na oliwie na bardzo małym ogniu.
2. Przykryj i duś do momentu miękkości cebuli. Ilość ksylitolu można regulować w zależności od upodobać, ale trzeba pamiętać, że jest on słodszy niż cukier.
3. Odkryj garnek i podkręć trochę ogień, tak aby zredukować powstałą z gotowania wodę. Przełóż do słoika.
Taka konfitura jest świetnym urozmaiceniem potraw bazujących na przykład na grillowanym mięsie. Jest to fajny dodatek do burgerów i pizzy.
Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyCheat meal - na czym polega i czy warto go wprowadzić do diety?
Długotrwała redukcja tkanki tłuszczowej, ochota na zjedzenie czegoś "niezdrowego" czy też chęć wyjścia ze znajomymi na miasto na obiad - to kilka przykładów, które mogą "wybijać" z dalszego prowadzenia diety. Czy warto wprowadzać cheat meal do diety? Z poniższego artykułu dowiesz się, jakie są jego wady i zalety, jak uniknąć negatywnych skutków stosowania cheat mealów, a także kilka pomysłów na...
Zostaw opinię