PRZEPIS: KETO PLACKI

Diety ketogeniczne są coraz bardziej wszechobecne w świecie siłowni i fitness. Często brakuje pomysłu na potrawy, które mogą zastąpić te z pełna ilością węglowodanów. Chcieliśmy Was zainspirować plackami, które do złudzenia przypominają ziemniaczane.
Placki składają się z warzyw i jajek, dzięki czemu wpisują się w kanony diety ketogenicznej. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je podawać z wszelkimi tłustymi sosami lub jak kto woli z sosami ZERO, które obniżą kaloryczność potrawy. Ze względu na to jakie kto ma makro w swojej diecie można smażyć je na małokalorycznym sprayu do smażenia lub na głębokim oleju.
Składniki:
- 1 cukinia
- 2 jaja
- pieprz, sól, bazylia, oregano
- połowa cebuli
- ząbek czosnku
- 2 łyżki babki jajowatej
- olej do smażenia placków
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek pokrój w drobna kostkę. Cukinie zetrzyj na tarce. Dodaj przyprawy i jajko i wszystko wymieszaj.
Następnie dodaj dwie łyżki babki jajowatej (łupiny) i zmieszaj wszystko poraz drugi.
Odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim placki po 2 minuty z każdej strony.
Placki podawaj ze swoim ulubionym sosem ZERO.

Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?

Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...






Zostaw opinię