BLACK SALE Rabaty do -36% -> Sprawdź produkty

PRZEPIS: Ekspresowe daktylowo-owsiane ciasteczka

Przedstawiam przepis na najszybsze i najpyszniejsze ciasteczka owsiane na świecie. Zrobienie ich wymaga tylko dobrych chęci, bo nie da się ich zepsuć! Potrzebujemy tylko kilku składników! Możemy zamknąć je szczelnie pudełku i będą świeże kilka dni!
PRZEPIS: Ekspresowe daktylowo-owsiane ciasteczka
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Przedstawiam przepis na najszybsze i najpyszniejsze ciasteczka owsiane na świecie. Zrobienie ich wymaga tylko dobrych chęci, bo nie da się ich zepsuć! Potrzebujemy tylko kilku składników! Możemy zamknąć je szczelnie pudełku i będą świeże kilka dni! 


Przewijając się przez cukiernie zobaczyłam ostatnio jak bardzo dużo ludzi jest nie świadomych tego, że we wszystkich pseudo zdrowych ciasteczkach z płatkami owsianymi jest niezliczona ilość cukru. Natchnęło mnie to aby stworzyć te oto zdrowe ciasteczka dla wszystkich nieświadomych konsumentów. Jeśli widzimy, ze coś ma płatki owsiane nie koniecznie jest zdrowe, więc czytajmy etykiety i dbajmy o swoje zdrowie!

PRZEPIS: Ekspresowe daktylowo-owsiane ciasteczka

Składniki:

  • 3 garście daktyli bez pestek
  • 200 g mąki owsianej (ja zmieliłam w młynku do kawy płatki owsiane) 
  • garść żurawiny 
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki oleju kokosowego (może być inny) zawsze używam zwykłego i roztapiam go w garnuszku jednak dziś mi zabrakło i musiałam użyć PAMu do smażenia, ale też wyszło :)
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • opcjonalnie można użyć Flavour Dropsa o dowolnym smaku lub olejku aromatyzującego do ciast

Sposób przygotowania:

Daktyle zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Następnie odcedzamy i blendujemy na gładką masę. 

Dodajemy resztę składników i wszystko razem ugniatamy na jednolitą zbitą masę. Następnie formujemy z niej ciasteczka i wykładamy na blaszce wyłożonej folią lub papierem do pieczenia.

Wszystko to wkładamy do piekarnika na 160 stopni i pieczemy przez 20-25 minut.

PRZEPIS: Ekspresowe daktylowo-owsiane ciasteczka

Ciasteczka wyciągamy i po ostygnięciu są gotowe do zjedzenia. Powiem szczerze, ze najlepiej smakują na drugi dzień!

PRZEPIS: Ekspresowe daktylowo-owsiane ciasteczka

Team BODYPAK.

Zostaw opinię