PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe

Przekąska na szybko? Brakuje Ci energii? Zrób proteinowe batoniki, które świetnie sprawdzają się do wzięcia w trasę lub uzupełnienia straconej mocy! Potrzeba Ci tylko kilku składników, aby zaskoczyć swoich znajomych i rodzinę!
PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Przekąska na szybko? Brakuje Ci energii? Zrób proteinowe batoniki, które świetnie sprawdzają się do wzięcia w trasę lub uzupełnienia straconej mocy! Potrzeba Ci tylko kilku składników, aby zaskoczyć swoich znajomych i rodzinę!

Składniki na daktylowe batoniki białkowe

- 1 1/2 szklanki mleka sojowego (lub innego roślinnego, np. migdałowego, ryżowego)
- 2 szklanki daktyli suszonych bez pestek
- 2 miarki białka serwatkowego Sport Definition o smaku lodów waniliowych lub kokosowym
- około 1 1/2 szklanki ekspandowanej kaszy jaglanej
- około 1 1/2 szklanki ekspanodawej gryki

Wykonanie - daktylowe batoniki białkowe

PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe

1. Mleko wlewamy do garnuszka, dodajemy białko.
2. Mieszamy ze sobą za pomocą rózgi kuchennej.
3. Do mleka dodajemy daktyle, odstawiamy na około 20 minut, aby namiękły.

PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe
4. Następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy ekspandowane zboża, mieszamy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy masę, a następnie wkładamy ją do lodówki na około 1 godzinę, aby się zestaliła.

PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe

5. Kroimy masę na prostokątne batoniki. Jest to bardzo dobry sposób na suplementację naszej diety.

PRZEPIS: Daktylowe batoniki białkowe

Promotorka BODYPAK.

Zostaw opinię