Świąteczne przeceny. Rabat -14% od 149 zł SWIETA14

PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Jest tu ktoś kto nie kocha czekolady? Jeśli tak to chcielibyśmy go poznać! Niestety zwykła sklepowa czekolada nie ma zbyt dobrego składu w większości, a więc postanowiliśmy zrobić dla niej nasz zamiennik! Czekolada białkowo tłuszczowa, która smakuje niemal identycznie jak ta sklepowa, co daje nam pewność, że wszystko da się "zdrowiej" zastąpić!
PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe
Ten artykuł przeczytasz w 3 minuty
Spis treści

Jest tu ktoś kto nie kocha czekolady? Jeśli tak to chcielibyśmy go poznać! Niestety zwykła sklepowa czekolada nie ma zbyt dobrego składu w większości, a więc postanowiliśmy zrobić dla niej nasz zamiennik! Czekolada białkowo tłuszczowa, która smakuje niemal identycznie jak ta sklepowa, co daje nam pewność, że wszystko da się "zdrowiej" zastąpić!

Składniki:

  • dwie łyżki oleju kokosowego (50g)
  • dwie łyżki odżywki białkowej o dowolnym smaku (50g) 
  • dwie łyżeczki ksylitolu

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuść olej kokosowy. Dodaj odżywkę i ksylitol. Wszystko rozmieszaj i pozostaw do ostudzenia. Przygotuj silikonową foremkę do czekoladek.

PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Przelej masę do foremek silikonowych i wsadź do lodówki na kilka godzin.

PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Wyciągnij przełóż na talerzyk. Możesz trzymać w lodówce nawet cały tydzień i podjadać po jednej codziennie.

Smacznego! :)

PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Wartości odżywcze: 

Wychodzi około 10 czekoladek, a każda z nich ma 57 kcal:

Białko: 4 g
Węglowodany: 0,3 g
Tłuszcze: 4,7 g.

PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Team BODYPAK.

Zostaw opinię