PRZEPIS: Czekoladki białkowo-tłuszczowe

Jest tu ktoś kto nie kocha czekolady? Jeśli tak to chcielibyśmy go poznać! Niestety zwykła sklepowa czekolada nie ma zbyt dobrego składu w większości, a więc postanowiliśmy zrobić dla niej nasz zamiennik! Czekolada białkowo tłuszczowa, która smakuje niemal identycznie jak ta sklepowa, co daje nam pewność, że wszystko da się "zdrowiej" zastąpić!
Składniki:
- dwie łyżki oleju kokosowego (50g)
- dwie łyżki odżywki białkowej o dowolnym smaku (50g)
- dwie łyżeczki ksylitolu
Sposób przygotowania:
W rondelku rozpuść olej kokosowy. Dodaj odżywkę i ksylitol. Wszystko rozmieszaj i pozostaw do ostudzenia. Przygotuj silikonową foremkę do czekoladek.
Przelej masę do foremek silikonowych i wsadź do lodówki na kilka godzin.
Wyciągnij przełóż na talerzyk. Możesz trzymać w lodówce nawet cały tydzień i podjadać po jednej codziennie.
Smacznego! :)
Wartości odżywcze:
Wychodzi około 10 czekoladek, a każda z nich ma 57 kcal:
Białko: 4 g
Węglowodany: 0,3 g
Tłuszcze: 4,7 g.

Sprawdź już teraz idealne suplementy diety, przygotowane dla Twoich potrzeb
Użyj Kreatora SuplementacjiZobacz inne artykuły z kategorii Dieta i przepisy
Zobacz wszystkie artykułyDieta i suplementacja w czasie kontuzji – co jeść i stosować podczas rehabilitacji?

Kontuzje są często nieodłącznym elementem aktywnego trybu życia, ale odpowiednia dieta i suplementacja mogą znacząco przyspieszyć proces regeneracji organizmu. To, czym zasilasz organizm w czasie leczenia urazu, ma wpływ na odbudowę uszkodzonych tkanek, redukcję stanów zapalnych oraz utrzymanie siły i masy mięśniowej. Sprawdź, jak zbilansowana dieta i odpowiednie suplementy mogą wspierać proces...






Zostaw opinię